Image result for hond met botje

Omdat iedere hond verwend mag worden!

Je hond het juiste voer geven is de basis voor een goede gezondheid van je huisdier. Vers vlees of brokken; in de meeste gevallen is hondenvoer volledig voer en hoef je hier niet veel meer aan toe te voegen. Maar het is zo leuk om je hond nu en dan te verwennen en hem iets extra’s te geven!
Kauwbeen 12 CM

Vroeger kreeg een hond vaak echte botten als traktatie maar steeds vaker kiezen hondeneigenaren voor alternatieven die minder gevaarlijk zijn. Met botten kan een hond zijn gebit beschadigen, kan er een stuk bot in zijn keel blijven steken of ergens in zijn maag of darmen. Obstipatie kan daar een gevolg van zijn. Niet iets wat je graag wilt.
 

Runderpees Groot  2 stuks  Hond

Kauwbeen voor reiniging gebit

Met het kluiven en kauwen reinigt een hond zijn gebit en zijn tandvlees wordt er door gestimuleerd. Het is dus niet alleen een traktatie maar een noodzaak dat een hond regelmatig iets krijgt aangeboden waarmee hij ‘ns flink kan knagen en kauwen. Speciale kauwbotten of runderpezen zijn prima. Veilig en de meeste honden zijn er dol op. En ze vermaken zich er héél lang mee. Zelf geef ik zo’n speciaal bot aan onze hond wanneer ik wegga en de hond niet met ons mee kan. Alleen zijn is niet zo heel gezellig, maar met een bot kun je je heel erg lang vermaken en voor je het weet is het baasje weer terug.


 

Kleine kauwstaafjes als beloning

En voor tussendoor of als een kleine beloning gebruik ik kleine kauwstaafjes; die hebben hetzelfde effect maar gaan natuurlijk niet zo lang mee. Maar de hond is er wel heel erg blij mee. Honden zijn gewoontedieren. Zo beloonde ik onze hond als pup elke keer wanneer hij zijn behoefte buiten had gedaan met een klein kauwstaafje. Hij is nu 8 en laat het me zeer nadrukkelijk weten wanneer ik de beloning na zijn uitlaatbeurt vergeet. Voor wat hoort wat lijkt hij te denken!

Bijna 4 oktober: DIERENDAG! De dag om iets extra’s aan je hond te geven. Een kauwstaaf, kauwbeen of een andere traktatie.