Het is over een paar dagen kerst en dat is het moment om voor iedereen cadeautjes te kopen. Wil jij je hond ook graag verwennen met de feestdagen? Geef hem dan iets waar je hem heel veel plezier mee doet en zorg er ondertussen voor dat zijn gebit en tandvlees in goede conditie blijft. Een lekker bot dus!

Dinobot voor je hond

Zo’n dinobot bijvoorbeeld is een flinke hondenkluif; het bot is ongeveer 50 centimeter lang en is voor de hond een bijzonder smakelijk tussendoortje. Lekker knauwen en kluiven waardoor zijn kaakspieren flink gestimuleerd worden het tandvlees een massage krijgt en stevig blijft. Echt een kerstcadeau om je hond te geven! Niet te lang van te voren onder de kerstboom leggen want dit hondenbot is té lekker om te weerstaan!

DinobotHet is natuurlijk verleidelijk om je hond allerlei restjes te geven van de kerstmaaltijd, maar de meeste honden verdragen deze hapjes slecht. Te vet, te zout en niet precies wat ze nodig hebben. Je wilt je hond natuurlijk laten delen in de feestvreugde en eten weggooien is ook zonde. Toch is het verstandig om je hond niet teveel van al dat ‘mensenvoer’ te geven. Een beetje mengen door zijn eigen hondenvoer is prima maar overdrijf het niet. Beter is het om hem tijdens het kerstdiner een lekker bot te geven. Dan kunnen jullie rustig tafelen en is de hond afgeleid met een gezonde snack waar hij wel even mee zoet is.

 

Gedroogde Eendenfilet

Traktatie voor de hond

De kerstdagen brengen we meestal nogal passief door: veel zitten en eten. Gelukkig heb jij een hond! Een goede reden om voor en na al dat eten een flinke wandeling te maken. Goed voor de hond en goed voor jou! Je kunt je hond haast geen groter plezier doen dan een flinke wandeling te maken; weer of geen weer. Lekker in het bos, in het park of in het plantsoen. Voor je viervoetige vriendje een feest. En als je dan weer thuiskomt en bent uitgewaaid, en jij neemt zelf een lekkere, dampende kop koffie of thee, dan krijgt je hond een gedroogd eendenfiletje! Genieten voor iedereen!

Oud & nieuw: stress voor de hond

Straks met oud en nieuw breekt er een lastige periode aan: het vuurwerk is voor honden bepaald geen pretje. Houd je huisdier oudejaarsdag binnen en geef hem een plekje waar hij zich kan terugtrekken en veilig voelt. Soms kun je hem een beetje afleiden met een hondenbot, maar houd hem in de gaten en stel hem gerust. Jouw aanwezigheid en rust zijn vaak het allerbeste om je hond kalm te houden tijdens deze stressvolle momenten.