In de zomermaanden ben je meer buiten dan binnen. Vooral deze zomer hebben we ongetwijfeld weinig tijd binnen doorgebracht. Geldt speciaal voor de keuken want als de zon schijnt sta je weinig in de keuken te koken; lekker eten doe je buiten en barbecueën is dé manier om te genieten van de lekkerste gerechten. Nu het weer wat aan het veranderen is, valt het je opeens op hoe vuil de keukenvloer of de vloer in de woonkamer is geworden. Het vele heen en weer lopen, van buiten naar binnen vooral, heeft zijn sporen nagelaten en nu is het tijd om die vuile vloeren eens een flinke beurt te geven!

Om deze klus aan te pakken heb je een krachtige vloerreiniger nodig. Eentje die goed ontvet en lekker ruikt. Oh ja, ook fijn als het schoonmaakmiddel echt doet wat het belooft! Dat het vuil zich gemakkelijk laat verwijderen zonder dat jij je handen stuk moet boenen op de tegels, natuurvloer of linoleum. Voordat je een flinke dop allesreiniger in je emmertje water gooit, wel even goed kijken of het schoonmaakmiddel ook echt geschikt is voor het reinigen van je vloer. Het zou jammer zijn als de vloer beschadigt of zijn glans verliest omdat je een te agressief middel gebruikt.

Allesreiniger als vloerreiniger

Een allesreiniger is heel geschikt voor het schoonmaken van vloeren. Als je tegelvloer echt heel vet en vuil is, kun je ‘m beter eerst even laten inweken met een warm sopje. Dweil de vloer goed nat met een 

geconcentreerd sopje. Vervolgens laat je de vloer een half uurtje intrekken om het vuil te laten losweken. Daarna dweil je de natte vloer weer droog om hem vervolgens goed te laten nadrogen. In de meeste gevallen is de klus hiermee geklaard.

 

Schrobben met een krachtige vloerreiniger

Als je een tegel of vloer hebt die een onregelmatig oppervlak heeft, kan het vuil zich in de groefjes en in de structuur vastzetten. Dan zul je echt de handen uit de mouwen moeten steken: flink schrobben is het enige dat helpt! Ook dan weer een geconcentreerd sopje gebruiken en een schrobber om het vuil echt goed uit de tegels te krijgen. Na afloop weer grondig opdweilen, eventueel nog eens nadweilen en laten opdrogen.

Schuurmiddel met bleek voor voegen

Als je een tegelvloer hebt, denk dan ook aan de voegen. Die worden na verloop van tijd wat donker en vuil; het is een beetje werk, maar met CIF White Schuurmiddel met bleek en een borstel kun je deze voegen schoonborstelen. Een andere manier is een sopje te maken waar je een scheut chloor in doet. Als je de voegen hiermee indweilt en laat opdrogen, trekken ze ook weer licht op. Ziet er meteen een stuk frisser uit!